Na co si dát pozor při výběru kvalitních potravin

Čím kvalitnější potraviny jíme, tím kvalitnější máme přísun energie. A čím kvalitnější přísun energie máme, tím lépe se cítíme. Jak ale ty skutečně kvalitní potraviny poznat a vybrat? Certifikovaná výživová poradkyně Markéta Gajdošová vám v článku i videu prozradí, že stačí málo a zvládnete to.

Kvalita výživy je jedna z nejdůležitějších složek zdravého životního stylu. Kvalita jídla, které přijímáme a máme na svém talíři, je prostě základ. Měli bychom se vždycky snažit o to, abychom našli co možná nejpřirozenější, nejzákladnější potraviny a neuchylovali se k polotovarům. Ty na nás sice koukají ze všech stran a ze všech rohů, ale od té kvalitativní stránky výživy už mají dost daleko.

Praktickým příkladem může být cokoliv, co běžně známe z obchodů. Třeba právě taková čokoláda. Můžeme najít kvalitní kousek, možná 100% nebo alespoň s vysokým obsahem toho, co bychom tam očekávali. Existuje však i něco, co možná tu čokoládu bude nést jenom náznakem a co nám to bude připomínat. Po stránce složení však od té pravé bude mít poměrně daleko.

Dalším příkladem jsou třeba brambory, které taky známe všichni. U nich je velký rozdíl mezi tím, jestli koupíme ten základní zdroj, nebo už to bude něco, co se jmenuje například bramborové noky. Ty ve svém složení tolik brambor už mít nebudou a my se díky tomu zase odkloníme v rámci té základní kvalitní podoby.

Jednou z dalších ukázek může být potom třeba pečivo – konkrétně chleba, kde zase můžeme rozlišovat mezi tím, co kupujeme a co je ve složení. Jestli je to něco celozrnného, kváskového anebo jestli už kupujeme trvanlivé polotovary. Ty opět s tou trvanlivostí ponesou i další následky toho, že tam ta kvalita zkrátka utrpí.

Ve zkratce platí, že bychom měli hlídat kvalitu výživy. To znamená: nebát se kouknout na složení, co vlastně jíme a kupujeme, vyhýbat se nadmíře přídavných látek, aditiv a vyhledávat ty nejzákladnější zdroje, které opravdu budou tím skutečným jídlem.

01.12.2022

Devět snadných způsobů, jak mohou firmy snížit stres zaměstnanců

1. Dávejte svým zaměstnancům jasné cíle

Lidé jsou nejproduktivnější, když přesně vědí, co je cílem jejich práce. Absence jasného cíle vede zaměstnance k úzkosti a nejistotě ohledně vlastní pozice a úkolů, což v důsledku vyvolá stres. 

2. Naslouchejte

Je velmi důležité dbát na to, aby zaměstnanci nebyli zavaleni úkoly, které jsou nad jejich síly. Proto je povzbuzujte, aby se za vámi nebáli přijít, když toho mají moc, a naslouchejte jejich starostem a obavám.

2. Hledejte informace o pozitivním vlivu odpočinku na produktivitu a uveďte je do praxe

Mnozí z nás si myslí, že pracovat do úmoru zvyšuje produktivitu, ale se stoupající únavou výkonnost prudce klesá.

3. Zapomeňte na multitasking

Multitasking je další mýtus o produktivitě, který může člověka pořádně stresovat. Snaha dělat několik věcí najednou vede k roztříštěnosti myšlenek a neschopnosti pořádně se soustředit na jeden úkol. K velkým pokušitelům patří třeba poštovní servery, takže doporučte zaměstnancům, aby e-mailovou schránku kontrolovali jen párkrát denně. Do e-mailového podpisu si mohou přidat informaci, že v opravdu naléhavých případech jsou k zastižení na telefonu.

4. Zakažte e-maily mimo pracovní dobu

Nemůžete si pořádně odpočinout, když vám půlka mozku stále jede v pracovním režimu. Zajistěte, aby veškerá komunikace ve firmě probíhala jen v pracovní době.

5. Zaměřte se spíš na výsledky, než na odpracovanou dobu

Nejen že tím usnadníte zaměstnancům život, budou-li potřebovat odejít z práce o chvilku dříve nebo naopak přijít o něco později. Když jim projevíte důvěru, že své úkoly zvládnou splnit včas a dobře, budou pracovat s větším zápalem a bez stresu. 

K lepšímu pocitu zaměstnanců přispívá vědomí, že jejich práce má smysl – nejen po stránce efektivity a výnosnosti pro firmu, ale například i z hlediska ochrany přírody a životního prostředí obecně. Pokud jste to ještě neudělali, vytvořte na pracovišti podmínky k třídění odpadu – v dnešní době už by to měla být samozřejmost. Stále oblíbenější jsou i iniciativy na aktivní pomoc přírodě, např. víkendové firemní akce spojené s vysazováním stromů. 

6. Vytvořte příjemné pracovní prostředí

Vybledlé stěny a ostré světlo zářivek přispívají ke zvýšenému napětí a pocitu diskomfortu při práci. Udělejte z pracoviště místo, kam je radost chodit. Vhodně zvolené barvy, ergonomický nábytek a měkké osvětlení jsou základ. Pusťte dovnitř přírodu a rozmístěte v kancelářích živé rostliny. Je příjemné a osvěžující koukat do zeleně, rostliny navíc zvlhčují suchý vzduch a upravují klima v místnosti. Současným trendem jsou také zelené střechy – osazují se trávou a vhodnými rostlinami; vznikají tak místa, kde se zaměstnanci mohou nadýchat čerstvého vzduchu a osvěžit se. Zelené střechy navíc pěkně vypadají a pomáhají optimalizovat teplotu v budově během letních měsíců. Někde na nich zaměstnanci dokonce zakládají včelí úly.

7. Setkávejte se venku

Za pěkného počasí můžete uspořádat pracovní piknik nebo zasedání v parku. Je úžasné, co dokáže čerstvý vzduch, změna prostředí a možnost protáhnout se na sluníčku.

8. Nabídněte bezplatné nebo dotované předplatné meditačních aplikací

Budete-li využívání aplikace podporovat pravidelně, vaši zaměstnanci brzy pocítí dlouhodobý přínos meditace a začlení ji do svého každodenního programu.

9. Veďte příkladem

Nebudete-li sami praktikovat, co kážete, vaši zaměstnanci chování nejspíš nezmění. Jděte jim proto příkladem. Sami se tak lépe ubráníte stresu, a to je rozhodně plus!

 

Vyberte kategorii