Loading...

Hasit pánev s olejem vodou? Nejhorší rozhodnutí!

Velká část požárů v domácnostech vzniká při vaření, když náhle vzplane olej v pánvi, hrnci či fritéze.


Velká část požárů v domácnostech vzniká při vaření, když náhle vzplane olej v pánvi, hrnci či fritéze. Bohužel se v těchto situacích spousta lidí instinktivně snaží hasit oheň vodou, která je v kuchyni samozřejmě nejvíc po ruce. Jenomže v tu chvíli se začne voda extrémně rychle odpařovat a vzniklá pára vytvoří s olejem silnou hořící emulzi, která se rozprskne po okolí a všechno ničí jako plamenomet.

Když vzplane oheň v pánvi, fritéze či hrnci, je nutné okamžitě:

  • Odpojit spotřebič z elektrické sítě

  • Zamezit přístupu kyslíku k ohni – pokličkou, plechem, vlhkou utěrkou, hasicí dekou

O tom, co se stane při kontaktu hořícího oleje s vodou, se můžete na vlastní oči přesvědčit v našem videu.

Obsah webu STAČÍ MÁLO byl tvořen v úzké spolupráci s profesionálním hasičským sborem.
Ten zajistil bezproblémový průběh všech realizací, které s sebou nesly jakákoli bezpečnostní rizika.

Další podobné zprávy

Tento web používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Pokud své nastavení cookies nezměníte, chápeme to jako souhlas s jejich užíváním. Další informace