Loading...

Hasit pánev s olejem vodou? Nejhorší rozhodnutí!

Velká část požárů v domácnostech vzniká při vaření, když náhle vzplane olej v pánvi, hrnci či fritéze.


Velká část požárů v domácnostech vzniká při vaření, když náhle vzplane olej v pánvi, hrnci či fritéze. Bohužel se v těchto situacích spousta lidí instinktivně snaží hasit oheň vodou, která je v kuchyni samozřejmě nejvíc po ruce. Jenomže v tu chvíli se začne voda extrémně rychle odpařovat a vzniklá pára vytvoří s olejem silnou hořící emulzi, která se rozprskne po okolí a všechno ničí jako plamenomet.

Když vzplane oheň v pánvi, fritéze či hrnci, je nutné okamžitě:

  • Odpojit spotřebič z elektrické sítě

  • Zamezit přístupu kyslíku k ohni – pokličkou, plechem, vlhkou utěrkou, hasicí dekou

O tom, co se stane při kontaktu hořícího oleje s vodou, se můžete na vlastní oči přesvědčit v našem videu.

 

Sjednejte si pojištění nemovitosti nebo vybavení domácnosti od Generali a získejte tak komplexní ochranu vašeho domova.

Obsah webu STAČÍ MÁLO byl tvořen v úzké spolupráci s profesionálním hasičským sborem.
Ten zajistil bezproblémový průběh všech realizací, které s sebou nesly jakákoli bezpečnostní rizika.

Další podobné zprávy

Hasit hořící pánev s olejem vodou? Rozhodně ne!

Článek

I zkušeným kuchařům se může stát, že jim na sporáku při vaření začne něco hořet, aniž by to byl jejich záměr. Je proto potřeba být na takovou situaci připraven a vědět, jak se v ní zachovat.

Požár na sporáku už zaskočil nejednoho z nás. Víte, jak na n...

Článek15. 02. 2018

To, že vám náhle vzplane olej na pánvi, není nic neobvyklého. Naopak – velká část požárů v domácnostech vzniká právě v kuchyni při vaření. Může se to stát zkrátka každému, nezávisle na tom, jestli se...

Tento web používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Pokud své nastavení cookies nezměníte, chápeme to jako souhlas s jejich užíváním. Další informace